Het pand van de Theologische Universiteit Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van de Theologische Universiteit Kampen. © Jaap Selles

Kampen dreigt Theologische Universiteit na 160 jaar te verliezen aan... Zwolle

Al meer dan 160 jaar is de Theologische Universiteit in Kampen te vinden, maar dat lijkt binnenkort te veranderen. Het bestuur denkt serieus na over een verhuizing naar Zwolle of Utrecht. En hoewel Kampen nog niet helemaal is afgeschreven, lijkt de kans klein dat de TU tóch in de stad blijft. 

 1. IJsselkogge naar het Van Heutszplein in Kampen? ‘Mijn vrouw draait zich om in haar graf’
  PREMIUM
  met poll
  11

  IJsselkog­ge naar het Van Heutsz­plein in Kampen? ‘Mijn vrouw draait zich om in haar graf’

  Op het Van Heutszplein is met ontsteltenis gereageerd op het nieuws dat het gemeentebestuur ‘hun’ plein heeft uitgekozen als locatie voor het permanent tentoonstellen van de IJsselkogge, in een nog te bouwen paviljoen. Bewoners en ondernemers zijn niet van plan zich er zomaar bij neer te leggen: ,,Ik ga protesteren, nou en of. Al kost het me een paar duizend euro om naar de rechter te gaan.’’
 2. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.