Het schoolgebouw van de Stadskazerne (voomalig van Heutszkazerne). Het pand aan de Buiten Nieuwstraat staat jaren leeg en er zouden 4 appartementen in komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schoolgebouw van de Stadskazerne (voomalig van Heutszkazerne). Het pand aan de Buiten Nieuwstraat staat jaren leeg en er zouden 4 appartementen in komen. © Foto Freddy Schinkel

Kampen en projectonwikkelaar Stadskazerne willen subsidie-geschil uitpraten

Het pand van de Stadskazerne aan de Buiten Nieuwstraat, de voormalige Van Heutzkazerne, in Kampen is wind- en waterdicht, maar daar is voorlopig alles mee gezegd. Projectontwikkelaar BOEI uit Amersfoort wil de toegezegde subsidie van de gemeente Kampen incasseren, waarmee stapje voor stapje verder kan worden gegaan met de restauratie, en herinrichting tot vier appartementen in het gebouw.

  1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

    Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.