De komst van twee extra windmolens bij de Zuiderzeehaven in Kampen is weer een stap dichterbij. De turbines worden flink hoger dan de huidige vier, en komen dichter op de IJssel te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
De komst van twee extra windmolens bij de Zuiderzeehaven in Kampen is weer een stap dichterbij. De turbines worden flink hoger dan de huidige vier, en komen dichter op de IJssel te staan. © Foto Freddy Schinkel

Kampen geeft fiat aan bouw van meer dan 200 meter hoge windmolens: ‘Daar zie je niks van’

De komst van twee extra windmolens bij de Zuiderzeehaven in Kampen is weer een stapje dichterbij. De gemeente geeft met een ‘verklaring van geen bedenkingen’ haar fiat aan de aanvraag voor de bouw van de turbines. Bezwaren tegen de plannen - vervat in zogenoemde zienswijzen - zijn door de gemeente ongegrond verklaard, of inmiddels van tafel.

21 reacties

 • Ilonka Cornelisse

  1 maand geleden
  @gemeente Kampen: Er is wel degelijk wetenschappelijk aangetoond dat windturbines een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Check op YouTube dr. ir. Jan de Laat: Windturbinegeluid en gezondheid. https://youtu.be/gWYmo_AY0o0 . Hij heeft het onderzoek gepresenteerd in de Tweede Kamer. Naar aanleiding daarvan is de motie Leijten-Erkens aangenomen.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Winny lievers, als je tegen kernenergie bent wil dat nog niet zeggen dat je onzin moet uitkramen. Het koelwater zit in een apart circuit en komt niet in aanraking schadelijke stoffen. Het water is nooit besmet.
 • Winny lieverst

  1 maand geleden
  Sommige mensen die reageren willen een kerncentrale. Dit is niet erg snugger. Het water uit de kerncentrale komt uiteindelijk in het IJsselmeer terecht en dat is uw drinkwater.
 • A Eijsink

  1 maand geleden
  Wat is er wel simpel te recyclen. Een kerncentrale in ieder geval niet. Ik hoop dat er makkelijker te scheiden naterialen gebruikt gaan worden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor smartphones en (electrische) auto's en banken etc etc. We leven nog teveel in een wegwerp maatschappij.
 • Ciska Bouwers

  1 maand geleden
  Geen terugleververbod zoals bij nieuwe grootzakelijk-klanten met zonnepanelen ? Vreemd...