Kampen heeft rustig vaarwater in zicht

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft financieel gezien zicht op rustiger vaarwater. De economie trekt aan, de reserves vullen zich en voor komend jaar heeft wethouder Martin Ekker zelfs lastenverlichting in petto.

Maar of het rustiger vaarwater ook wordt bereikt, is nog maar de vraag. In de verte zijn dreigende luchten te zien. Zo wordt nog meer gekort op het Sociaal Domein en vormen de grondexploitaties van De Koekoek in IJsselmuiden en bypassdorp Reeve risico's. Dat blijkt uit de begroting voor 2017. Die werd dinsdag gepresenteerd.

Kampen heeft van de accountant al een waarschuwing gekregen dat het te optimistisch is over het tuinbouwgebied. En als Reeve niet wordt gebouwd, zal Kampen zo'n 30 miljoen moeten afschrijven. In januari wordt een besluit verwacht of er wel of niet wordt gebouwd.

Daarom blijft wethouder Ekker er op hameren om de algemene reserve te blijven aanvullen. Maar voordat mogelijk de storm losbarst, kunnen inwoners van Kampen volgend jaar eerst rekenen op zo'n 3 procent lastenverlichting.

 1. Een bijbelambulance, mag dat?
  PREMIUM

  Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

  Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.
 2. Hasselt ook de komende jaren naar Hanzedagen

  Hasselt ook de komende jaren naar Hanzedagen

  Hasselt blijft in ieder geval tot en met 2021 deelnemen aan de internationale Hanzedagen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft besloten dat Hasselt, sinds 1986 van de partij, er ook de komende jaren bij is. Voor de activiteiten is in de begroting 2.500 euro opgenomen. Dat is al zo sinds het college in 2012 besloot de deelname wat te versoberen en de bijdrage te verlagen van 5.000 naar 2.500 euro.