Volledig scherm
PREMIUM
De eerste Zuiderzeehaven in Kampen. © Freddy Schinkel

Kampen loopt (nog) niet warm voor tweede Zuiderzeehaven

Een tweede Zuiderzeehaven? Politiek Kampen loopt er (nog) niet warm voor. Het helpt de landelijke Melmer om zeep, levert amper banen op en de aanleg á 30 miljoen euro is te duur voor de armlastige gemeente. De stellingen zijn al betrokken, terwijl een onderzoek naar de kansen en bedreigingen nog moet beginnen. 

Het onderzoek deed Niels Jeurink (GroenLinks) wethouder Geert Meijering maandagavond vergelijken met een klein kind: ,,Hij weet dat de meerderheid niet op een tweede haven zit te wachten, maar probeert hen alsnog te overtuigen. Als ik de haven héél klimaatvriendelijk maak; mag het dan?”

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’