Volledig scherm
De Oosterlandenweg waar de uitbreiding zou moeten plaatsvinden. © Google Streetview

Kampen maakt vaart van uitbreiding Spoorlanden

Gemeente Kampen maakt vaart met uitbreiding van Spoorlanden in IJsselmuiden. Eind juni gaat Kampen aan de slag op het bedrijventerrein dat begin volgend jaar groter moet zijn dan nu.

Spoorlanden zit nu helemaal vol. Bedrijven die er al gevestigd zijn, kunnen niet uitbreiden. Met meer grond wil Kampen die bedrijven tegemoet komen. Ook aanvragen van nieuwe bedrijven kunnen straks weer in  behandeling worden genomen.  De uitbreiding omvat zeven hectare aan de Oosterlandenweg, tegenover het huidige bedrijventerrein.

Weidevogels

Het werk aan Spoorlanden begint als het broedseizoen voor weidevogels voorbij is. Om dat te bepalen doet een speciaal bureau binnenkort een ecologische check om te kijken of er ook daadwerkelijk geen broedende vogel meer in het gebied zit. Eind juni is het waarschijnlijk zo ver, het bouwrijpmaken van het terrein duurt ongeveer twee maanden. Daarna moet de grond nog zetten.  In september worden langs de Oosterlandenweg 23 populieren en elf essen gekapt.

Bezwaren

Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad van Kampen in met wijziging van het bestemmingsplan. Daartegen zijn tien bezwaren ingediend. Dat hoeft geen probleem te zijn, denkt Kampen. De Raad van State heeft namelijk geen schorsende werking opgelegd bij behandeling van zes verzoeken om een voorlopige voorziening. Op 28 juni is er een inloopbijeenkomst over de planning en aard van het werk.