Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Kampen neemt alleen strikt noodzakelijk personeel aan door miljoenenbezuiniging

Alleen nieuw personeel dat strikt noodzakelijk is wordt nog aangenomen bij de gemeente Kampen. Hetzelfde geldt voor het verlengen van aflopende contracten van medewerkers. Dat besluit hebben burgemeester en wethouders genomen met het oog op de aanstaande miljoenenbezuiniging.

,,Alle vacatures gaan vanaf nu via het college van burgemeester en wethouders om te beoordelen of invulling noodzakelijk is. Niet invullen scheelt weer een medewerker", aldus wethouder financiën Irma van der Sloot. ,,Het niet invullen van een vacature moet natuurlijk wel kunnen, want het bedrijf moet doorgaan: vuil ophalen en paspoorten uitgeven.”

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’