Volledig scherm
PREMIUM
IJVV speelde onlangs de bekerwedstrijd tegen NSC op het kunstgrasveld van sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel

Kampen staat omstreden rubber opnieuw toe op kunstgrasvelden

VideoHet mag wéér: rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Kampen draait het besluit van twee jaar geleden terug, toen er ophef was over de schadelijke korrels. Het rubber komt in de zomer op het nieuwe veld van IJVV in IJsselmuiden. 

Weg met rubbergranulaat. Zo was twee jaar geleden de stemming na een uitzending van Zembla, omdat de korrels schadelijk zouden zijn voor de gezondheid van sporters. Ook in Kampen: nieuwe en gerenoveerde velden krijgen een andere toplaag. Hoewel het RIVM na eerste onderzoek concludeert dat de risico's ‘praktisch verwaarloosbaar’ zijn, zei wethouder Geert Meijering: ,,In de toekomst willen we ook de verwaarloosbare risico's elimineren.” 

 1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn: