Volledig scherm
Restanten van de oude schutsluis bij de Buitenhaven in Kampen. © Freddy Schinkel

Kampen Tourist Info 'redt' stukje sluis

KAMPEN - Belangstelling voor een stukje van de pas gesloopte schutsluis in Kampen? Ga dan naar Kampen Tourist Info dat stenen van de omstreden sluis 'heeft gered', zoals ze zelf zegt. De stenen zijn in plakjes gezaagd.

Inwoners van Kampen mogen de stukjes 'vastpakken, bekijken en zelfs bezitten'. Volgens woordvoerder Thomas Siemonsma van Kampen Tourist Info gaat het niet om een grap. "We willen inspelen op de actualiteit en vooral laten zien dat Kampen op een duurzame manier met historische vondsten moet omgaan."

De sluis dateert uit 1868 en verbond de IJssel met de stadsgracht.De gemeente heeft de sluis deels laten slopen voor bouw van een parkeergarage. Critici beweren dat zonder goed onderzoek te snel is gekozen voor sloop.

Tourist Info heeft de stenen gered vanuit de gedachte 'redden wat te redden valt'. De stenen blijken kleine rivierstenen uit de IJssel, waarschijnlijk gemaakt in een van de steenfabrieken die Kampen toentertijd had.

Onder het mom van historische cultuivering heeft Kampen Tourist Info de hand weten te leggen op een aantal bouwstenen van de oude Schutsluis in Kampen. Deze stenen stenen zijn op haar beurt door steenhouwerij Van Ommen uit Kampen, in kleinere delen gezaagd zodat de toerist en Kampenaar toch nog een 'plakje Kampen sluis kunnen vastpakken, bekijken en zelfs bezitten. Geïnteresseerden in een 'stukje schutsluis' kunnen mailen naar info@kampentourist.info of langs komen bij het infopunt aan de Oudestraat 238. Bezoek onze site en volg ons op de verschillende social media kanalen om op de hoogte te blijven van alles rondom Hanzestad Kampen en haar toerisme: - Website: www.kampentourist.info - Facebook: www.facebook.com/kampentouristinfo/ - Twitter: www.twitter.com/KampenTourist - Instagram: www.instagram.com/Kampentourist/ Geproduceerd door Julius Media: www.juliusmedia.nl Voice over door Astrid de Jong