Carbidschieten in Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carbidschieten in Kampen. © Jasper van Loo

Kampen waarschuwt vluchtelingen voor melkbusgeweld

Gemeente Kampen gaat de vluchtelingen in de opvang aan de Industrieweg en de toekomstige opvang aan de Parallelweg waarschuwen voor het gedreun van het carbid rondom de jaarwisseling. ‘Het ‘aansteken’ van een melkbus met carbid geeft een flinke knal’, staat te lezen in de nieuwsbrief die de gemeente verspreidt bij onder meer gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen.

5 reacties

 • D Bastiaannet

  3 maanden geleden
  Koelewijn nooit jong geweest en waarschijnlijk ook nooit vuurwerk afgestoken
 • Jan Veenstra

  3 maanden geleden
  Zijn er alleen vluchtelingen uit Oekraïne in ons land? Ze komen ook uit Iran, Irak, Ethiopië, Afghanistan enz. enz.
 • Bert Schillie

  3 maanden geleden
  Het is de wereld op zijn kop, Burgers mogen bij nacht niet in het plantsoen niet wachtlopen, Worden weggestuurd door de politie, die zeggen dan je hebt hier niets te zoeken. Nee die politie is bang dat er wat gebeurt, wat een burger niet weten, beetje geheimzinnig verhaal, OO Die jochies van politie . Zou niet weten wat er fout is aan een wandeling in het park in de maneschijn. Dan het volgende dat heeft ene Koelewijn last van melkbus schieten dat al eeuwen oud is .Waar zijn mee bezig heren.
 • wim koelewijn

  3 maanden geleden
  Ook deze gekkigheid gewoon verbieden...voor de fun enorme stapels hout in de brand steken..weg ermee! Voor de fun enorme knallen veroorzaken weg ermee...
 • wj van den van den Belt

  3 maanden geleden
  Wen dr maar aan traditie