Volledig scherm
Ontmanteling woonwagen aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden van Joop Descende en Everlien Spelthuis. © Freddy Schinkel

Kampen weigert geruimde woonwagenbewoonster in stadhuis

,,Zielige mensen." Everlien Spelthuis windt er geen doekjes om. Nadat op donderdag haar woonwagen aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden is geruimd, wordt ze op vrijdagmiddag geweigerd bij de ingang van het gemeentehuis.

Waarom? Ze heeft geen idee. De twee personen die haar de toegang tot het gemeentehuis blokkeerden wilden het niet zeggen. Het is net na de middag als Spelthuis met een brief in de hand naar de ingang loopt. ,,Een aangetekende brief, met daarin mijn beroep op retentierecht", legt ze uit. Kortom: Spelthuis wil een schadevergoeding, omdat de woonwagen is geruimd, terwijl er nog een bodemprocedure loopt. 

Niet afgeven

Door de weigering kan Spelthuis de brief niet bij de balie afgeven. Zij dient het schrijven te overhandigen aan de beveiligers. Een van hen loopt met de brief naar binnen en komt enkele minuten later met een ontvangstbevestiging naar buiten. Spelthuis druipt af. ,,Iedereen is in rep en roer, terwijl ik mij altijd netjes heb gedragen", zegt Spelthuis verontwaardigd.

Een woordvoerster van de gemeente Kampen verklaart: ,,Om de openbare orde en veiligheid van aanwezige ambtenaren en burgers te kunnen bewaren is besloten om Spelthuis en haar man donderdag en vrijdag niet toe te laten in verband met eventueel te verwachten emoties."