Clubmannen van de Kamper voetbalclubs: Jan de Vries in het geel en zwart van DOS, Errit Drost in het rood en geel van Go Ahead en Dries Vos in het blauw en wit van KHC.
Volledig scherm
PREMIUM
Clubmannen van de Kamper voetbalclubs: Jan de Vries in het geel en zwart van DOS, Errit Drost in het rood en geel van Go Ahead en Dries Vos in het blauw en wit van KHC. © Freddy Schinkel

Kampen zet zich schrap voor zes explosieve stadsderby’s

Wapperende vlaggen, knallend vuurwerk en het mes in de sokken. Met DOS Kampen, Go Ahead Kampen en KHC is een seizoen vol explosieve stadsderby’s in de eerste klasse D gegarandeerd. Drie ware Kamper clubmannen vanuit totaal verschillende functies blikken vooruit via zes stellingen. Jan de Vries (voorzitter managementteam DOS), clubhistoricus Errit Drost (GAK) en erelid/TC-lid Dries Vos (KHC) over heden en verleden van het Kamper voetbal.

  1. Kampen zoekt twee wijken voor proef met alternatief voor aardgas
    PREMIUM

    Kampen zoekt twee wijken voor proef met alterna­tief voor aardgas

    Met de bewoners van twee nog aan te wijzen wijken gaat Kampen studeren op mogelijkheden om bestaande woningen van het aardgas af te halen. De meest kansrijke wijken daarvoor zijn De Maten, Het Onderdijks en de dorpskernen van Wilsum en Zalk, blijkt uit een deze week vastgesteld plan. Een harde deadline komt er niet en ‘niemand wordt gedwongen van het aardgas afgehaald’, verzekert milieuwethouder Irma van der Sloot.