De zitmaaier op het grasveld waar het kind ernstig gewond raakte.
Volledig scherm
De zitmaaier op het grasveld waar het kind ernstig gewond raakte. © GinoPress

Kampenaar aangehouden na ongeval met grasmaaier: kind (6) ernstig gewond

updateEen 29-jarige Kampenaar is aangehouden door de politie in verband met een ernstig ongeval op een grasveld in Kampen, waarbij vanochtend een 6-jarig kind zwaar gewond raakte. De man bestuurde een zitmaaier en was aan het werk voor de gemeente.

Hoe het kind onder de maaier terecht kwam, is niet bekend gemaakt door de politie. Ook is onduidelijk of de man in dienst is van de gemeente. Hij wordt verhoord. Het kind is per ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De situatie is zorgwekkend, liet politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen om 18.00 uur weten.

Het ongeval gebeurde vanochtend rond 10.30 uur op een grasveld in de wijk Onderdijks. Die groenstrook ligt naast basisschool Villa Nova. Er waren op dat moment meerdere leerlingen aan het spelen. Directeur Rudi Meulenbroek van stichting Openbaar Onderwijs Kampen, waar de school onder valt, spreekt over een 'traumatische ervaring' voor alle betrokkenen. Hij wil op dit moment niet ingaan op wat er is gebeurd. ,,Onze zorg gaat nu uit naar de leerlingen. Dat lijkt me duidelijk.''

Volgens politiewoordvoerder Van Hemmen is gekozen voor een aanhouding, zodat de bestuurder van de zitmaaier eventueel gebruik kan maken van een advocaat. Van Hemmen verwacht niet eerder dan morgenochtend nieuwe informatie over het incident.

Getuigen

Meerdere kinderen waren getuigen van het ongeval. Vandaag verspreidde zich al snel het verhaal dat het kind was uitgegleden en daarna werd geraakt door de zitmaaier. Van Hemmen wil echter niet op scenario's reageren. ,,We nemen de verklaring op van de bestuurder, maar tekenen ook andere getuigenissen op. Er is een technisch onderzoek naar de maaier, waarbij gekeken wordt of die naar behoren functioneerde. Daar is op dit moment nog niets over te zeggen.'' De grasmaaier is in beslag genomen, laat hij weten.

Voor de ooggetuigen is opvang en slachtofferhulp geregeld. Hoeveel kinderen het ongeval zagen gebeuren, weet Van Hemmen niet. De gemeente Kampen is vandaag om een reactie gevraagd, maar verwijst voor alle woordvoering naar de politie. Er is bewust voor gekozen om nog niet bekend te maken of het om een jongen of een meisje gaat, laat Van Hemmen weten. ,,De precieze reden kan ik niet geven, maar daar is vandaag door meerdere mensen goed over nagedacht.''