Volledig scherm
Voorzitter Wim Duitman van CDJA IJsseldelta is voorgedragen als nummer 2 op de CDA- lijst voor de Statenverkiezingen. © Eigen foto

Kampenaar Duitman (29) tweede op CDA-kandidatenlijst

Kampenaar Wim Duitman (29) is voorgedragen voor de tweede plek op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart volgend jaar. Duitman is nu voorzitter van de CDJA IJsseldelta en landelijk bestuurslid van de jongerenorganisatie van het CDA.

Hoewel het een conceptlijst is, die nog moet worden goedgekeurd door de leden, is Duitman blij verrast met zijn nominatie. ,,Het is een hele eer om door de partij op zo'n hoge plek voorgedragen te worden", reageert hij. ,,Ik ga mij inzetten voor jongeren in onze mooie provincie, want deze groep heeft te maken met veel uitdagingen. Op het gebied van wonen en openbaar vervoer gaat er veel veranderen en daarbij moeten jongeren ook genoeg kansen krijgen."

CDJA-voorzitter Bart Bouwman is trots op de hoge positie van Duitman. Volgens hem past dit in een tendens dat steeds meer jongeren bij het CDA hoog op kandidatenlijsten komen.

 1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn: