Volledig scherm
Voorzitter Wim Duitman van CDJA IJsseldelta is voorgedragen als nummer 2 op de CDA- lijst voor de Statenverkiezingen. © Eigen foto

Kampenaar Duitman (29) tweede op CDA-kandidatenlijst

Kampenaar Wim Duitman (29) is voorgedragen voor de tweede plek op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart volgend jaar. Duitman is nu voorzitter van de CDJA IJsseldelta en landelijk bestuurslid van de jongerenorganisatie van het CDA.

Hoewel het een conceptlijst is, die nog moet worden goedgekeurd door de leden, is Duitman blij verrast met zijn nominatie. ,,Het is een hele eer om door de partij op zo'n hoge plek voorgedragen te worden", reageert hij. ,,Ik ga mij inzetten voor jongeren in onze mooie provincie, want deze groep heeft te maken met veel uitdagingen. Op het gebied van wonen en openbaar vervoer gaat er veel veranderen en daarbij moeten jongeren ook genoeg kansen krijgen."

CDJA-voorzitter Bart Bouwman is trots op de hoge positie van Duitman. Volgens hem past dit in een tendens dat steeds meer jongeren bij het CDA hoog op kandidatenlijsten komen.

  1. 'D-day' voor voedselpark De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'
    PREMIUM
    Video

    'D-day' voor voedsel­park De Groene Brunneper als gemeente langskomt: 'Het gaat er komen'

    Er werd gehoopt op een volmondig 'ja' van de burgemeester en wethouders van Kampen die naar de wijk Brunnepe waren gekomen om de plannen aan te horen voor de komst van een voedselpark op een braakliggend stuk grond. De projectleider sprak vooraf zelfs over alles of niets. De toezegging kwam er niet, maar de initiatiefnemers twijfelen niet over de uiteindelijke komst van het park.