Kampenaar weet zondagsupermarkt goed te vinden

videoDe supermarkten die op zondag voor het eerst de deuren openden in Kampen, hadden over het algemeen niets te klagen over de klandizie op de eerste, zevende dag. ,,Boven verwachting'', aldus Jasper Meijer van de Albert Heijn in het Stationskwartier. ,,Toen ik om twaalf uur opende, stonden er al iets van vijftien klanten buiten te wachten''. 

Collega van Chris Lenstra van de Jumbo in de Hanzewijk is al net zo tevreden. ,,Valt niet tegen.'' Voor Lenstra is het niet voor het eerst dat hij werkt op zondag. ,,Ik ben het wel gewend bij andere Jumbo-vestigingen waar ik eerder heb gewerkt. Maar voor Kampen is het nieuw, er is ook geen weg meer terug.'' De primeur van de eerste 'zondagsklant' bij de Aldi op het Melmerpark gaat naar Maddy Tromp. Die stond al om half twaalf, een half uurtje voor openingstijd, voor de deur van de supermarkt.

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.
  2. Gemeente Kampen prijst Schuttersgilde rond aanwijzen carbidschietplekken

    Gemeente Kampen prijst Schutters­gil­de rond aanwijzen carbid­schiet­plek­ken

    De gemeente Kampen zet steeds vaker het Schuttersgilde in als overlegorgaan tussen schutters en eventuele bezwaarmakers tegen carbidschietplekken in hun omgeving. ,,Hun grote kracht is dat ze makkelijker toegang hebben tot de individuele schutters’’, aldus burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Kampen over het gilde. ,,Gemakkelijker dan wanneer wij het als gemeente of ik als burgemeester dat doen.’’