Kampenaar weet zondagsupermarkt goed te vinden

videoDe supermarkten die op zondag voor het eerst de deuren openden in Kampen, hadden over het algemeen niets te klagen over de klandizie op de eerste, zevende dag. ,,Boven verwachting'', aldus Jasper Meijer van de Albert Heijn in het Stationskwartier. ,,Toen ik om twaalf uur opende, stonden er al iets van vijftien klanten buiten te wachten''. 

Collega van Chris Lenstra van de Jumbo in de Hanzewijk is al net zo tevreden. ,,Valt niet tegen.'' Voor Lenstra is het niet voor het eerst dat hij werkt op zondag. ,,Ik ben het wel gewend bij andere Jumbo-vestigingen waar ik eerder heb gewerkt. Maar voor Kampen is het nieuw, er is ook geen weg meer terug.'' De primeur van de eerste 'zondagsklant' bij de Aldi op het Melmerpark gaat naar Maddy Tromp. Die stond al om half twaalf, een half uurtje voor openingstijd, voor de deur van de supermarkt.

  1. PREMIUM
    video

    Vliegens­vlug­ge vingers van Rick en Lilian lossen 24 uur Rubiks kubussen op om geld op te halen voor onderzoek kinderkan­ker

    Binnen luttele seconden lossen Rick Hamburger uit IJsselmuiden en Lilian van den Brink uit Kampen (beiden 16 jaar) ogenschijnlijk zonder moeite een Rubiks kubus op. Een keer, twee keer, vliegensvlug draaien hun handen de kleurrijke kubussen tot alle vlakken weer dezelfde kleur hebben. Ze staan voor een flinke uitdaging, 24 uur non-stop kubussen oplossen om geld in te zamelen voor stichting Nikai 4 Life.