Presentator Jan Versteegh van Lingo.
Volledig scherm
Presentator Jan Versteegh van Lingo. © ANP Kippa

Kampenaren knallen bij Lingo totdat ze niet meer kunnen

Een hoop plezier en in ieder geval een vakantiecheque van 1500 euro. Deelname aan het populaire tv-spelletje Lingo heeft Kampenaren Edwin Brugman en Hester Timmerman geen windeieren gelegd. 

Sinds donderdag zijn ze als deelnemers op televisie te zien en maandag gaat het avontuur gewoon verder, want wie de finale haalt mag de volgende dag ‘terugkomen’ (de opnames waren oktober vorig jaar). 

Boete

Hoeveel afleveringen ze gespeeld hebben, wil Brugman aan de telefoon dan ook niet zeggen. ,,Daar staat zelfs een boete op”, vertelt het Kamper raadslid van GroenLinks. Het begon als een grapje, na een paar biertjes. Hun motivatie? Het woord ‘Kampen’ maken tijdens een aflevering van Lingo. Aldus geschiedde. ,,Toen we een woord met beginletter K kregen voelde ik een por van Hester. Oh ja, Kampen”, lacht Brugman, die de plaatsnaam gauw oplepelde. 

Avondje oefenen

Ze oefenden één avondje in het café en thuis een online versie van het woordspel. ,,We kregen na onze aanmelding al heel snel een uitnodiging en moesten eerst door de voorronde zien te komen. Van de 120 koppels gingen er acht door, waaronder wij.” In theorie kan je, mits winnend, wekenlang doorspelen. ,,Maar dat word je wel moeilijk gemaakt, ze nemen per dag zes à zeven afleveringen op. Dus op een gegeven moment word je moe”, aldus Brugman. 

Zelf kijkt hij wekelijks op vrijdagavond naar Lingo. ,,Met mijn dochter. Zij is dyslectisch, dit spel is voor kinderen ook goed.” Mochten ze Lingo halen dan gaat de helft van dit geldbedrag naar het Full Colour Festival, dat jaarlijks in Kampen wordt gehouden. Wie wil zien of dit lukt kan vanaf maandag om 20.00 afstemmen op SBS6.