Volledig scherm
Screenshot van de video van Naomi Leming

Kampense Naomi (22): Ik werd aangevallen door stadswacht

KAMPEN - De 22-jarige Kampense Naomi Leming heeft in een videoboodschap op Facebook keihard uitgehaald naar twee stadstoezichthouders in Kampen. Ze stelt in het filmpje donderdagochtend op station Kampen te zijn aangevallen door een stadswacht omdat ze haar fiets niet goed in de stalling had gezet.

,,Ze bleven me tegen houden, ze waren er op uit om me mijn trein te laten missen”, zegt ze in het filmpje, dat vrijdagochtend al door ruim 50 duizend mensen is bekeken. ,,Ze bleven heel dicht tegen me aan staan. Ik begon gek te worden.”

Paniek
Volgens Leming bleef een stadswacht dicht tegen haar aan staan. Ze maakte een vuist en duwde hem naar eigen zeggen met volle kracht van zich af. Daarna zegt ze te zijn aangevallen door de stadswacht. ,,Hij heeft mijn arm helemaal achter mijn rug omgedraaid. Het doet nog steeds heel veel pijn. Met zijn andere hand kneep hij in mijn nek. Ik schrok heel erg, was gelijk in paniek. In een reactie heb ik zijn hand gepakt en er keihard in geknepen met mijn nagels.”

Leming zegt dat ze het emotionele filmpje op Facebook heeft gezet in de hoop dat getuigen van het incident zich bij haar melden. Die video werd ruim 50.000 keer bekeken.

Politiebureau
In een nieuwe Facebook-post een paar uur later, donderdagmiddag, stelt Leming een gesprek te hebben gehad op het politiebureau. Daar was de toezichthouder die haar zou hebben aangevallen ook bij. Ze schrijft: ,,We zijn bij het bureau geweest, gesprek gehad met me ouders en meneer zelf hier bij, heeft ook uiteindelijk (met moeite) zijn misdaad toegegeven! De politie adviseerde me om dit te laten bezinken en dan alsnog te beslissen of ik aangifte wil gaan doen.”

Aangifte
Navraag bij de politie leert dat er gistermiddag op het politiebureau in Kampen een ‘bemiddelend gesprek’ heeft plaatsgevonden. ,,De toezichthouder heeft in dat gesprek zijn excuses aangeboden”, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. ,,We hebben deze mevrouw geadviseerd het even te laten bezinken en daarna te beslissen of ze wel of geen aangifte wil doen.”

De Stentor heeft Stadstoezicht Kampen om wederhoor gevraagd. Die beraadt zich nog op een reactie. Update: Op vrijdagavond was het filmpje niet meer publiekelijk zichtbaar op het profiel van Leming.