De overlast door zorgwoningen in de Kamper binnenstad is volgens de gemeente flink gedaald.
Volledig scherm
PREMIUM
De overlast door zorgwoningen in de Kamper binnenstad is volgens de gemeente flink gedaald. © Foto Freddy Schinkel

Kamper binnenstad zegt weinig te merken van daling overlast door zorgwoningen

De harde aanpak van overlast vanuit zorgwoningen in de binnenstad van Kampen lijkt te werken. Dat is althans de suggestie die wordt gewekt in de nieuwste evaluatie van de gemeentelijke ‘Taskforce Zorg en Wonen’. Slechts twee meldingen zouden er zijn gedaan in het eerste kwartaal van dit jaar, tegenover zestien in het laatste van vorig jaar. Punt is alleen: de ondernemers en de wijkvereniging herkennen zich niet in de cijfers. „Het is nog steeds dikke ellende in de binnenstad.”

1 reactie

 • M Wieten

  4 dagen geleden
  Het is jammer dat er ook in deze krant voortdurend aan beeldvorming wordt gedaan. Het stempel woningoverlast zorgwoningen wordt te pas en onpas gebruikt. Het verhaal wordt steeds vanuit twee perspectieven geschetst: die vanuit de bewoners die overlast ervaren en die van de gemeente die moet handhaven. Er zijn zoveel goede voorbeelden van goede zorg en maatwerk. Bij goede aanbieders is hierover volledige transparantie. Kampen heeft veel hulpbehoevende jongvolwassenen. Hoe zou dat nu komen?
 1. Kringloop verkoopt nieuwe trouwjurken voor een prikkie: ‘Bruiden stralen in jurk die ze normaal niet kunnen betalen’
  PREMIUM
  video

  Kringloop verkoopt nieuwe trouwjur­ken voor een prikkie: ‘Bruiden stralen in jurk die ze normaal niet kunnen betalen’

  Een kringloopbedrijf in IJsselmuiden verkoopt tijdelijk nieuwe bruidsjurken voor een fractie van de prijs. Tientallen jurken hangen in de rekken van de winkel waar ze met speciale passessies worden aangemeten. Want zo’n sessie moet wel een feestje zijn, vindt Marjanne Felix, die samen met haar man het bedrijf leidt. ,,Hoe leuk zou het zijn als een bruid die zo’n jurk normaal niet kan betalen, op haar trouwdag toch kan stralen?’’
 1. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

 2. EOD heeft handen vol aan hobby-bomzoekers: 'Levensgevaarlijk'
  Play

  EOD heeft handen vol aan hob­by-bomzoekers: 'Levensge­vaar­lijk'