Kamper experimenteerde afgelopen jaren met groei van bloemen en planten langs de Europa-Allee in Kampen.
Volledig scherm
Kamper experimenteerde afgelopen jaren met groei van bloemen en planten langs de Europa-Allee in Kampen. © Wim Schluter

Kamper proef wijst uit: op betonzand groeit niks

Op een dikke laag betonzand groeit niks; dat is één van de conclusies die de gemeente Kampen kan trekken na een proef met een viertal proefvakken langs de Europa-Allee en op de hoek Esdoornhof/Kastanjelaan. 

Op de vier vakken die vorig jaar al werden aangelegd werd geëxperimenteerd met verschillende omstandigheden om te zien wat de effecten zouden zijn op de groei van bloemen en planten. Zo was er een afgeplagd vak, een vak dat kort werd afgemaaid, een vak met een kleine zandlaag en een vak met een dikkere zandlaag.

Inmiddels zijn de eerste resultaten duidelijk, en is ook duidelijk dat in het vak met de dikkere zandlaag niets groeit. Deze wordt daarom binnenkort afgegraven en voorzien van grond met meer voeding, meldt de gemeente. 

De totale kosten van het project bedragen zo’n drieduizend euro en komen uit het budget voor de kleinere groenprojecten van de gemeente.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.