Symfonieorkest Fidelio wordt onderdeel van Quintus.
Volledig scherm
PREMIUM
Symfonieorkest Fidelio wordt onderdeel van Quintus. © Fidelio

Kamper Symfonieorkest Fidelio na 32 jaar verder onder Quintus-vlag

Symfonieorkest Fidelio in Kampen houdt na 32 jaar op te bestaan als zelfstandige vereniging en gaat vanaf 1 augustus verder als onderdeel van muziekschool Quintus. Volgens het bestuur en muziekschooldirectie heeft het orkest zo de beste overlevingskansen.

 1. Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen
  PREMIUM
  Kaart

  Ook Kampen tekent voor Hanzejaar 2023, een lokkertje voor toeristen

  Negen Hanzesteden langs de IJssel en de vroegere Zuiderzee willen het jaar 2023 uitroepen tot Hanzejaar. Met extra investeringen in toeristische voorzieningen, evenementen en marketing hopen de steden 1,5 miljoen extra bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken, goed voor 90 miljoen euro aan bestedingen. Deze week hebben de laatste steden met het ondertekenen van een ‘letter of intent’ hun deelname bezegeld.
 2. Na klap ziet Kampenaar (70) gekantelde scootmobiel, bestuurder (83) moet ‘afscheid nemen van het leven’
  PREMIUM
  4

  Na klap ziet Kampenaar (70) gekantelde scootmo­biel, bestuurder (83) moet ‘afscheid nemen van het leven’

  Een 70-jarige automobilist was mogelijk even afgeleid toen hij op een rotonde in Kampen een scootmobiel over het hoofd zag. Het 83-jarige slachtoffer bezweek de volgende dag aan zijn verwondingen. De rechtbank in Zwolle acht Peter van der L. schuldig aan het ongeval en legde hem dinsdag een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar op.
 3. Mysterie rond het lot van twee dode eenden en een nest vol eieren bij de Jacob Catsflats in Kampen: zijn ze doodgemaaid?
  PREMIUM

  Mysterie rond het lot van twee dode eenden en een nest vol eieren bij de Jacob Catsflats in Kampen: zijn ze doodge­maaid?

  Wat is er gebeurd met twee eenden die dood werden aangetroffen bij een van de flats aan de Jacob Catsstraat in Kampen? Buurtbewoners en de Vogelwerkgroep Kampen weten het zeker: ze zijn doodgemaaid. ,,De moedereend zat nog op het nest en is er zo afgemaaid, ook een net uit het ei gekropen jong is dood’’, stelt Willemien van de Stouwe van de Vogelwerkgroep Kampen. Onzin, zegt de gemeente, ‘de aangetroffen eend is al drie maanden dood’.