Kamper trommels van tweehonderd jaar oud dankzij Kampenaren Stieneke en Leo in ere hersteld

videoLetterlijk onder tromgeroffel keerden gisterochtend twee eeuwenoude trommels van de schutterij (burgermilitie die de stad moest verdedigen,-red.) terug in Kampen. Dankzij Kampenaren Leo en Stieneke Torn,  zijn de tweehonderd jaar oude trommels gerestaureerd en vanaf vandaag te bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen. 

,,Het heeft even geduurd, maar het is prachtig dat er nu weer een stukje van de historie van Kampen zichtbaar is geworden,’’ vertelt Kampenaar Leo Torn. Een man van de lange adem, samen met zijn vrouw Stieneke diende hij zes jaar geleden een plan in voor de restauratie van de twee trommels uit 1821. Stieneke: ,,Kampen won de Erfgoedprijs, en vroeg aan haar inwoners projecten in te dienen. Uiteindelijk is ons plan, de restauratie van de twee trommels, ook uitgekozen. Dat ze hier nu staan maakt me best trots.’’

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.