Johann van den Noort, enkele jaren geleden in Spakenburg, waar het historisch centrum door zijn beweegbare waterkering wordt beschermd.
Volledig scherm
PREMIUM
Johann van den Noort, enkele jaren geleden in Spakenburg, waar het historisch centrum door zijn beweegbare waterkering wordt beschermd. © Saskia Berdenis van Berlekom

Kamper uitvinder en kunstenaar Johann van den Noort (81) overleden: ‘Nederlandse Leonardo da Vinci’

Uitvinder, kunstenaar en autoverkoper Johann van den Noort uit Kampen is zondag op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Van den Noort werd onder meer bekend door de beweegbare waterkering, een uitvinding die hij deed in februari 1995, toen Kampen dreigde te overstromen en de genie was uitgerukt om de dijken met zandzakken te verhogen.

4 reacties

 • B.A. Endedyk

  2 jaar geleden
  Zo schandalig hoe indertijd zijn waterkering door het waterschap werd weggehoond! Fijne herinneringen aan een trouwe en lieve man.
 • Jan Diender

  2 jaar geleden
  Ik weet nog dat hij zich opwind over het feit dat hij in Kampen als amateurtje werd neergezet door Rijkswaterstraat over waterbeheersing, erg dankbaar dat ik hem hebt gekend.
 • g oostendorp

  2 jaar geleden
  EEN PROFEET WORDT NOOIT IN Z'N EIGEN LAND( C.Q. EIGEN STAD) GEEERD..
 • K. Kanis

  2 jaar geleden
  Alleen al door zijn aanwezigheid heeft Johann de wereld mooier gemaakt, 'Veelkleurig' !!! gelijk aan zijn schilderijen. Over de rest nog maar niet te spreken.