Volledig scherm
© ANP

Kamper vakantiegangers gedupeerd door inbraken

Inbrekers hebben de afgelopen dagen twee keer toegeslagen in woningen aan de Toon Slurinkhof in Kampen. De politie is er klaar mee en zoekt getuigen. 

De eerste inbraak werd donderdag ontdekt, door een oplettende buurtbewoner. De eigenaren van de woning waren op vakantie, maar de buurman ontdekte dat een raam openstond. Wanneer deze inbraak precies was, is niet duidelijk. Dat geldt wel voor de nachtelijke kraak van afgelopen vrijdag, opnieuw aan de Toon Slurinkhof. 

Harde knal

Een getuige hoorde rond 3.00 uur een harde knal en zag twee personen wegrennen in de richting van de Dr. Kolfflaan. Ook de bewoners van dit huis waren op vakantie. De politie wil nu graag in contact komen met mensen die de afgelopen dagen of die bewuste nacht iets verdachts hebben gehoord of gezien. Melden kan via 0900-8844. 

 1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
  video

  Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

  Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.
 2. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
  Check de prijzen

  Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

  Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.