Henk Meuleman betaalt nu rond de duizend euro per jaar voor de grond onder z'n boerderij en zou ongeveer twaalfduizend euro moeten gaan betalen. Dat plan is nu van tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Meuleman betaalt nu rond de duizend euro per jaar voor de grond onder z'n boerderij en zou ongeveer twaalfduizend euro moeten gaan betalen. Dat plan is nu van tafel. © Foto Freddy Schinkel

Kampereilanders kunnen opgelucht ademhalen in pachtkwestie: hoge ‘marktprijzen’ voorlopig van tafel

Het plan om de prijzen voor het recht van opstal voor burgerbewoning op Kampereiland marktconform te maken, is door de gemeenteraad naar de prullenbak verwezen. Bewoners zouden er op den duur tot wel twintig keer zoveel voor moeten gaan betalen. Dat plan leidde de afgelopen maanden tot veel onrust en protest.

3 reacties

 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Blijft het feit dat niet-marktconforme tarieven gemeentesubsidie is en het dividend dus hoger zou zijn bij marktconforme tarieven. Veel ingewikkelder is het ėcht niet.
 • Ab Kok

  2 maanden geleden
  Jammer dat de heer de Vries niet enige kennis van zaken heeft , anders had hij deze reactie zeker niet geplaatst . P.S , De kamper gemeenschap ontvangt jaarlijks tussen de 1,8 en 2 miljoen als dividend vanaf het Kampereiland , en van betaald insteekrecht heeft hij waarschijnlijk ook nog nooit gehoord en zo zijn er meerdere voorbeelden die hij niet kent . Eerst inlezen is een goede zaak voordat je reactie plaatst.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Geen marktconforme tarieven betekent dus gemeentesubsidie voor bewoners van kapitale locaties. Dat vertaald zich o.a. in een hogere verkoopopbrengst van het erfpachtrecht bij verhuizing. Betaald door de de kamper belastingbetaler, ook de minstbedeelden.