Volledig scherm
Het hele gebied rondom de Roggebotsluis gaat op de schop. © Provincie Flevoland

Kanovereniging Skonevaarder krijgt afspraken zwart op wit

Kanovereniging Skonenvaarder krijgt van de gemeente Kampen de gemaakte afspraken over de ontwikkeling van het terrein rondom de club aan de Reeveweg zwart op wit. Dat beloofde wethouder Albert Holtland maandagavond tijdens de commissievergadering ruimtelijke orde aan de commissieleden én aan de leden van de Skonenvaarder. 

De circa 130 leden van de kanovereniging schreven een uitgebreide mail aan de Kamper politiek, om vooral duidelijkheid te scheppen in de toekomst van de club. Aanleiding is de situatie van een paar jaar geleden waarbij een stuk bos tussen het clubhuis en de Music Club plotseling werd gekapt. Verkocht, zo bleek na vragen vanuit de Skonenvaarder weet Everard Bos van de kanovereniging. ,,Maar het zorgde voor veel onrust binnen de vereniging.’' 

Vooral de toegankelijkheid van het gebied, waar onder andere wordt gewerkt aan de verbreding van de weg en de herontwikkeling van de camping, baart de Skonenvaarder zorgen. De kanovaarders voelen zich wel eens gemangeld door de vele partijen in het gebied zoals de provincies Flevoland en Overijssel, de gemeente en diverse projectontwikkelaars. De club wilde daarom graag de mondeling door wethouder Holtland gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd zien, maar die bevestiging bleef nog achterwege. 

Vandaar dat de ChristenUnie zich hard maakte voor de Skonenvaarder die zich als een ‘klein clubje Galliërs’ voelen ten opzichte van alle ontwikkelingen in het gebied aldus CU-commissielid Harro Pruijssen. ,,Wilt u voor deze club een grote, sterke Obelix zijn’', zo vroeg Pruijssen aan de wethouder. Die liet weten de afspraken nu zo snel mogelijk te bevestigen, tot opluchting van Everard Bos van de Skonenvaarder. 

Extra kosten

Dat GroenLinks-commissielid Niels Jeurink aan de wethouder de toezegging ontlokte dat de Skonenvaarder niet voor allerlei extra gemaakte kosten hoefde op te draaien, leidde helemaal tot opluchting bij de kanoclub. ,,Nu alleen nog betere afspraken met de provincie Overijssel’', aldus Everard Bos. ,,Die zeggen van alles af, daar wordt je wel eens moedeloos van.’'