32 eiken langs de Hagedoornweg in IJsselmuiden worden mogelijk gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
32 eiken langs de Hagedoornweg in IJsselmuiden worden mogelijk gekapt. © Foto Freddy Schinkel

Kap dreigt voor 32 eiken langs al jaren hobbelende Hagedoornweg in IJsselmuiden

32 eiken langs de Hagedoornweg in IJsselmuiden worden mogelijk gekapt. De gemeente heeft een kapvergunning aangevraagd voor de bomen, waarvan de wortels al jaren hobbels in het wegdek veroorzaken.

5 reacties

 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Zeker voor die Linkse Biomassa centrale, s ,.. Gek verhaal. Laatst de G Top in Glasgow, Rijke jongens landen met hun Privé vliegtuigje in Glasgow, maar wel elk jaar onnodig duizenden Bomen kappen in Nederland, vreemd hé? Kom op, stop deze waanzin ! En laat deze Bomen staan
 • Jan Prins

  2 jaar geleden
  Als enige bewoners van het begin van de Hagedoornweg zullen wij proberen dit tegen te gaan. Wij vrezen het ergste. Als de gemeente in 2009 gedaan had wat ze hadden moeten doen "Afgraven tot het zand of zandpalen boren" was het nu geen discussiepunt en zouden de bomen gewoon kunnen blijven staan! Zo worden we weer de dupe van het falen van de gemeente! Gelukkig remt de hobbelige weg de snelheid!
 • O. Veenstra

  2 jaar geleden
  Een vergunning aanvragen doe je bij de gemeente. Dus de gemeente heeft bij zich zelf de kapvergunning aangevraagd? Reken maar dat de bomen inderdaad snel tegen de vlakte gaan.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  J.vanWijk Volgens mij moeten er meer bomen gepland worden i.p.v.gekapt zoals afgesproken op de klimaattop??? Of moeten ook deze bomen wijken voor het 5G netwerk oftewel het grote geld😖
 • aalt dokter

  2 jaar geleden
  Een echte groene gemeente zal Kampen nooit worden. Elke week lees je aanvragen voor de kap van bomen. Bij elkaar geteld gemiddeld 70 bomen elke week. Wordt daar ook een plantverplichting bij aangehangen? Op deze manier doorgaande zie je straks alleen nog maar asfalt en straatklinkers en in het gunstigste geval , lantaarnpalen , wegbewijzerings-, verkeers- en reclameborden staan.