Volledig scherm
Pieter Treep in de Open Hof aan de Lelystraat. De kerk is gemoderniseerd en kerkgangers uit de Burgwalkerk komen ook kerken in dit gebouw. © Freddy Schinkel

Kerk Kampen wil af van gedoe over gereserveerde plekken

 ,,Kom maar op tijd'', adviseert kerkgemeenschap De Open Hof aan de Lelystraat in Kampen haar kerkgangers. De koster reserveert niet langer een plek als het niet nodig is.

Lange tijd was het de gewoonte om de koster te vragen een 'gereserveerd'-briefje neer te leggen op plekken waar de kerkgangers graag wilden zitten. Maar die briefjes wil de kerk nu niet meer terug zien. Afgezien van een paar plekken die worden gereserveerd voor mensen die slecht ter been zijn. 

,,In de loop der jaren zag je soms wel dat er 25 stoelen gereserveerd werden voor mensen die op een speciale plek wilden zitten'', aldus voorzitter Pieter Treep van de kerkenraad. ,,Ik zit zelf ook altijd op dezelfde plek, maar dan kom je gewoon op tijd. En als er toevallig andere mensen zitten, zeg je 'goedemorgen' en dan ga je ernaast zitten. Of erachter.''

  1. Kampen ruimt schatkamer op
    PREMIUM

    Kampen ruimt schatkamer op

    Kampen haalt de bezem door een schatkamer vol historische bouwmaterialen en ornamenten die liggen opgeslagen in een voormalige ambulancegarage aan de Graafschap. Objecten waarvan de herkomst niet duidelijk is of die niet zijn gelieerd aan de historie van de stad worden afgestoten. Spullen die de moeite waard zijn om te tonen worden gerestaureerd en geplaatst op openbare plekken. En stukken die niet meer te redden zijn gaan naar de vuilstort, zo hebben burgemeester en wethouders besloten.