Volledig scherm
Pieter Treep in de Open Hof aan de Lelystraat. De kerk is gemoderniseerd en kerkgangers uit de Burgwalkerk komen ook kerken in dit gebouw. © Freddy Schinkel

Kerk Kampen wil af van gedoe over gereserveerde plekken

 ,,Kom maar op tijd'', adviseert kerkgemeenschap De Open Hof aan de Lelystraat in Kampen haar kerkgangers. De koster reserveert niet langer een plek als het niet nodig is.

Lange tijd was het de gewoonte om de koster te vragen een 'gereserveerd'-briefje neer te leggen op plekken waar de kerkgangers graag wilden zitten. Maar die briefjes wil de kerk nu niet meer terug zien. Afgezien van een paar plekken die worden gereserveerd voor mensen die slecht ter been zijn. 

,,In de loop der jaren zag je soms wel dat er 25 stoelen gereserveerd werden voor mensen die op een speciale plek wilden zitten'', aldus voorzitter Pieter Treep van de kerkenraad. ,,Ik zit zelf ook altijd op dezelfde plek, maar dan kom je gewoon op tijd. En als er toevallig andere mensen zitten, zeg je 'goedemorgen' en dan ga je ernaast zitten. Of erachter.''

  1. Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten
    Video

    Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten

    Jarenlang was het lastig om hun 'klantjes' aan het werk te krijgen toen de economische crisis de bouwsector in z'n greep hield. Nu is het precies andersom. Werkgevers staan in de rij voor de jongeren die geschoold worden tot timmerman, metselaar of tegelzetter bij de Opleidingsvereniging Genemuiden. ,,Soms zeggen werkgevers al vooraf bij een jongere die bij ons begint: 'die wil ik straks'. Die kennen ze dan al van een stage'', vertelt directeur Freddie Buitenhuis van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).