Volledig scherm
Beeld van een eerdere Kerst in Oud Kampen. Voor de komende editie zijn nog veertig vrijwilligers nodig. foto stefan lanjouw

'Kerst in Oud Kampen' betuigt medeleven met Zwollenaren

videoDe organisatie van theaterfestival ‘Kerst in Oud Kampen’ betuigt haar medeleven aan inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen, die niet per trein naar Kampen kunnen komen. 'Door problemen met de treinverbinding is het voor mensen uit Stadshagen nu onmogelijk het festival per spoor te bereiken', constateert de organisatie in een persbericht.

Volledig scherm
Kerst in Oud Kampen op het Van Heutszplein. Freddy Schinkel © Schinkel

Kerst in Oud Kampen zou dit jaar voor het eerst per trein bereikbaar zijn voor de inwoners van Stadshagen. Vanuit de Vinex-wijk konden de Zwollenaren binnen een paar minuten in de sfeervolle Kamper binnenstad zijn, zo was de verwachting. Omdat het Kamper lijntje vooralsnog station Stadshagen gaat overslaan is dit nu niet mogelijk.

Per auto of per fiets

'Gelukkig voor alle inwoners van Stadshagen – en alle andere bezoekers- is Kerst in Oud Kampen ook prima te bereiken per fiets of met de auto', meldt de organisatie. Speciaal hiervoor worden extra fietsenstallingen aangelegd en parkeerplaatsen voor auto’s ingericht. Informatie hierover is te vinden op www.kerstinoudkampen.nl onder het kopje ‘OV en parkeren tijdens KIOK’.