Volledig scherm
Rijen dik stonden kinderen en hun (groot)ouders in de Oudestraat om de Sint te verwelkomen. © Foto Freddy Schinkel

Kinderen heten Sinterklaas en Zwarte Piet massaal welkom in Kampen

,,Zet vanavond allemaal je grootste schoen.” Die tip gaf burgemeester Bort Koelewijn de kinderen van Kampen vanochtend, nadat hij en jeugdburgemeester Franco Koelewijn (geen familie) Sinterklaas welkom hadden geheten op Kamper bodem. 

Vele honderden kinderen waren met hun papa's en mama's naar het Van Heutszplein gekomen om de kindervriend en zijn pietermannen te ontvangen. Deze week is de Sint druk met het vullen van de schoentjes in Kampen. Volgende week zaterdag hoopt hij in IJsselmuiden aan te komen om ook daar de kinderen blij te maken. Dit keer komt hij daar niet met de trein, maar met de boot, zoals het hoort.

Volledig scherm
Vol verwachting... © Foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
Een flinke menigte verwelkomde de Sint op het Van Heutzsplein. © Foto Freddy Schinkel
  1. IJsselmuider tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland
    PREMIUM

    IJsselmui­der tuinder Otten blij met doorbraak in soap over wijkje Tussenland

    Tuinder Bart Otten in IJsselmuiden is blij dat de gemeenteraad van Kampen donderdagavond flink heeft doorgepakt in het dossier over de bouw van 11 woningen op zijn terrein aan de Parallelweg. Een ruime meerderheid droeg wethouder Albert Holtland op voor 1 maart te komen met een nieuwe gebiedsvisie en voor de zomer met een ontwerp-bestemmingsplan, dat de bouw van het wijkje Tussenland mogelijk moet maken. Als dat rond is, kunnen vader en zoon René Otten hun bedrijf eindelijk verplaatsen.