Volledig scherm
De Engelenbergschool in Kampen. © Google Streetview

Kinderopvang in portacabins door ruimtegebrek in scholen Kampen

Het leerlingenaantal van de Engelenbergschool en basisschool Villa Nova in Kampen groeit. Slachtoffer van het ontstane ruimtegebrek is Prokino. De opvangorganisatie verkast naar units buiten de scholen.

De noodgebouwen worden direct naast de scholen op 'Zuid' en Het Onderdijks geplaatst. Hoewel de gemeente Kampen beaamt dat de portacabins de omgeving niet verfraaien, wil het voor vijf jaar een vergunning verlenen. Van belang is dat de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang dichtbij de scholen wordt gehuisvest. Dit is een wens van de ouders. In de regel brengen zij kinderen naar de opvang en de basisschool.

Braakliggende grond

Prokino krijgt vijf jaar de tijd op te zoeken naar permanente huisvesting. Gemakkelijk wordt dat niet. Naast Villa Nova is een braakliggend stuk grond, waar een nieuwe opvanglocatie kan worden gebouwd. Maar in de omgeving van de Engelenbergschool zijn amper mogelijkheden voor een permanente plek voor Prokino. 

Burgemeester en wethouders willen jaarlijks op de hoogte worden gehouden van de vorderingen in de zoektocht naar een definitieve plek.