KNVB neemt voetbalclubs Kampen onder vuur: boete of puntenaftrek bij illegaal vuurwerk

videoVoetbalclubs DOS Kampen en Go Ahead Kampen hangt een boete of zelfs puntenverlies boven het hoofd als er bij derby's of andere wedstrijden nog vuurwerk zonder vergunning wordt afgestoken. Dat is het gevolg van het laatste treffen tussen beide ploegen in november vorig jaar.

Op sportpark Middenwetering werd bij de opkomst van beide ploegen vuurwerk afgestoken door beide supportersgroepen. En dat mag niet volgens de richtlijnen van de KNVB die werkt aan de campagne 'Samen sterk zonder vuurwerk'. DOS en Go Ahead kregen een aanzienlijke boete opgelegd die - na overleg met de clubs - werd teruggebracht tot een voorwaardelijke boete van 250 euro. 

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.