Volledig scherm
Het glastuinbouwgebied De Koekoek bij IJsselmuiden. © Schinkel

'Koekoekspolder in IJsselmuiden is voor de tuinders', vindt VVD

Braakliggende grond in tuinbouwgebied De Koekoek in IJsselmuiden is in eerste instantie voor de tuinders. Als zij geen interesse hebben ontstaat ruimte voor een zonneveld. Dat vindt de VVD.

,,Door zonnepanelen groeit er geen komkommer extra", stelt raadslid Harry Bruins. De partij vroeg om opheldering bij het college van burgemeester en wethouders. Dat verlengde de termijn optietermijn van het bedrijf Powerfield om aan de Verkavelingsweg een zonneveld te beginnen. Het bedrijf heeft moeite de financiering rond te krijgen, omdat een Europese subsidie is afgewezen.

Tussentijds heeft een tuinder belangstelling getoond voor deze kavel om kassen op te bouwen. De VVD is benieuwd of het zonneveld naar een ander perceel kan, zodat de tuinder een kas kan bouwen. Volgens Kampen is dat niet het geval. Er is al een vergunning verstrekt en die dient mede als basis voor een nieuwe subsidieaanvraag. 

De VVD vindt dat een geïnteresseerde tuinder voorrang moet hebben op de exploitant van een zonneveld. ,,De exploitant moet nu wel een keer toehappen", vindt fractievoorzitter Beent Keulen. ,,Het gebied is voor de tuinbouw bestemd en dat biedt ook meer werkgelegenheid." Kampen stelt dat vrije kavels altijd eerst aan tuinders worden aangeboden, voordat naar een alternatief wordt gekeken.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!