De politie tijdens het onderzoek in Kampen vannacht.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie tijdens het onderzoek in Kampen vannacht. © Stefan Verkerk

Kogel vliegt buurman om de oren bij schietincident in Kamper binnenstad, politie tast nog in het duister

Zoef. Een kogel scheert langs zijn hoofd en ketst af op een lantaarnpaal. ,,Met de staart tussen de benen ben ik naar beneden gegaan’’, vertelt deze man over het schietincident van zondagavond in Kampen. ,,Ik heb meteen 112 gebeld.’’

 1. Drankrijder, boeteregen en ingetrokken rijbewijzen bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

  Drankrij­der, boeteregen en ingetrok­ken rijbewij­zen bij politiecon­tro­les rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

  Tientallen bestuurders zijn gisteravond op de bon geslingerd bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen. Acht bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren vanwege de snelheid waarmee ze reden, onder andere op de A1, de A50 bij Apeldoorn en de A28 bij Zwolle. Op de N35 tussen Zwolle en Heino plukte de politie een ‘drankrijder’ van de weg.
 2. ‘Handvol’ bedrijven heeft wel trek in Kamper zwembad
  PREMIUM

  ‘Handvol’ bedrijven heeft wel trek in Kamper zwembad

  ‘Een handvol’ bedrijven heeft interesse in het exploiteren van zwembad De Steur in Kampen, in ieder geval tijdelijk. Zij hebben zich volgens wethouder Geert Meijering spontaan gemeld nadat Sportfondsen Nederland het contract vroegtijdig opzegde vanwege de grote verliezen die het bedrijf in Kampen leed. Hoewel de echte onderhandelingen nog moeten beginnen staat volgens het college al wel vast dat er flink meer geld naar het zwembad moet.