Volledig scherm
Molenbrug Kampen in de zon © Jan van der Kolk Kampen

'Kom niet aan de Stadsbrug in Kampen'

KAMPEN - Het lijkt er niet van te komen, eenrichtingsverkeer op de Stadsbrug in Kampen. Dat geldt ook voor het autoluw maken van de Zwolseweg bij het station, gelinkt aan het Stadsbrug-plan.

Een meerderheid van de politiek ziet geen heil in deze plannen om het verkeer beter in banen te leiden. De fracties baseren zich onder meer op de testweken van deze zomer. Uit een evaluatie blijkt dat een meerderheid van de gebruikers eerdergenoemde maatregelen als onprettig heeft ervaren.

Verkeersveiligheid
Ook zijn er inhoudelijke bezwaren. "Dit zorgt voor meer en meer verkeersbewegingen in IJsselmuiden", zei Gerben de Koning Gans (CDA) maandag in de commissie. En dat komt de verkeersveiligheid niet ten goede, vulde hij aan.

Jan Willem Schutte (ChristenUnie): "De Zwolseweg blijft een belangrijke doorgaande route. Die weg moet goed bereikbaar blijven." VVD'er Beent Keulen pleitte zelfs voor een onderzoek naar het deels verleggen van de Zwolseweg 'om meer ruimte voor de activiteiten bij het station' te creëren. "Pas dán kun je daadwerkelijk iets oplossen."