De Blekersdam in IJsselmuiden. De buurt heeft daar bij de gemeente aan de bel getrokken en is tegen de komst van een zorgcomplex voor mensen met een beperking.
Volledig scherm
PREMIUM
De Blekersdam in IJsselmuiden. De buurt heeft daar bij de gemeente aan de bel getrokken en is tegen de komst van een zorgcomplex voor mensen met een beperking. © Foto Freddy Schinkel

Komst gehandicapten naar Blekersdam wekt wantrouwen en irritatie: ‘Je zou maar ineens een gebouw in je achtertuin krijgen’

De komst van een groot wooncomplex voor gehandicapten naar de Blekersdam zorgt voor onrust in IJsselmuiden; omwonenden zijn bang voor verkeers- en geluidsoverlast en stellen dat er soms wordt geschermd met valse informatie. In ieder geval komt de informatie te laat en wordt ‘ie soms zelfs weggelakt tot irritatie van de buurt.

  1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
    Liveblog

    Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

    Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.