Volledig scherm
ANP

Korrels of kurk, 's-Heerenbroek kan kunstgras nog kiezen

KAMPEN - Als laatste voetbalclub in de gemeente Kampen krijgt 's-Heerenbroek nog voor de winter een kunstgrasveld. Maar de rubberen korrels die gebruikt worden, zouden kankerverwekkend zijn. Gaat er een streep door de aanleg?

Krijgt 's-Heerenbroek rubberkorrels op het veld?

Voorzitter Piet van der Sluis: "In principe wel. Net als alle andere verenigingen in de gemeente Kampen. Maar nu er verontrustende berichten over zijn, beraden we ons op andere mogelijkheden, zoals kokos of kurk."

Heeft u al bezorgde telefoontjes gehad?

"Inderdaad, van verontruste gezinnen. Zij willen weten wat voor laag wij op het kunstgras krijgen. Ik heb gezegd dat wij nog een keuze moeten maken en dat de kwestie onze volle aandacht heeft. Daar toonden ouders begrip voor."

Bent u blij dat het veld nog niet is aangelegd?

"Eigenlijk wel. Wij hebben nog de keuze om voor een ander soort bestrooiing te kiezen. Blijken de rubberkorrels echt schadelijk te zijn, dan kiezen we voor iets anders.Maar tot dusver heeft de gemeente Kampen geen negatief advies gegeven over rubber."

In februari worden de resultaten van nieuwe onderzoeken bekend. Kunt u zo lang wachten met het maken van een keuze?

"Nee, over zes weken moet het veld aangelegd zijn. Om er op te kunnen voetballen moet er bestrooiing op. Anders gaat het veld kapot. Binnenkort zullen we heel goed overleg voeren met kunstgrasproducent Greenfields/Ten Cate. Zij zijn volop bezig met deze kwestie."

Wilt u nog wel kunstgras?

"Jazeker, want daar is niets mis mee en onze leden speler er bij andere verenigingen al jaren op! . Het gaat om de bestrooiing. Wij kunnen nog kiezen."