Volledig scherm
Kruisfinale G-voetbal-toernooi in sporthal de Reeve in Kampen. Ichthus in actie tegen Veenendaal. foto Freddy Schinkel

Krabbe verdringt verdriet van Ichthus

KAMPEN - Er werd na afloop een traantje weggepinkt bij het Ichthus College. Wat wil je als je voor het tweede jaar op rij de hoofdprijs aan je neus voorbij ziet gaan in de finale van het G-zaalvoetbaltoernooi van de SASK. Andermaal bleek de opponent in de finale, in dit geval Gedie Genemuiden, te sterk: 2-1.


Groepsleerkracht/coach Gert van Dijk bekeek de nederlaag van de positieve kant: "Natuurlijk valt het tegen als je eerste wil worden. Het is voor hen het enige toernooi in het jaar. Daar wordt écht naar uit gekeken. Maar ik heb de jongens verteld dat de tweede plaats van elf teams knap is." Het verdriet was dan ook van korte duur toen eenmaal in het sportcafé van sporthal De Reeve de feestmuziek van entertainer Bertus Krabbe klonk.

Het team van het praktijkonderwijs van het Ichthus College leidde in de finale met 1-0 door een eigen goal van de Gedie, al stelde Jan Willem Bartels snel orde op zaken: 1-1. Een ongelukkige eigen goal aan Kamper zijde zette de Genemuider ploeg op voorsprong:1-2. Yusuf Mert zag kort voor tijd net geen kans er nog een verlenging uit te slepen. Samen met Albert Penninkhof, Stefan Kist, Hidayet Yanbal, Danny Woning, Roy Vinke en Maurice Hofstra, moest hij zich tevreden stellen met de tweede prijs. De kleine finale tussen SBR Veenendaal en het Almere College Pro Dronten eindigde in 4-2.

Het vierde toernooi van de Stichting Aangepast Sporten Kampen kende een open strijd. Organisator Arie Lugthart: "Titelhouder I&M kon geen team op C-niveau op de been brengen. I&M heeft nu een te hoog niveau (B) dat niet binnen dit kader past." Het G-voetbal is ingedeeld in drie niveaus op basis van onder meer de spelregelkennis, balvaardigheid, schotkracht en samenspel van de voetballers.

Volta Boys uit Hoogeveen zegde op het laatste moment af, zodat Lugthart het schema moest omgooien. Niettemin werd ook dit klusje kundig geklaard en kon ook hij zich opmaken voor de gedroomde finale. De Fair Play-Cup was voor Veenendaal dat met Taco de Jong ook de beste speler van het toernooi leverde. Bij de meisjes ging die titel naar Jeanine Luyks (AC Pro). De Penaltybokalen naar Kelvin Muis (De Reeve) en Sharonda van Gog (Kamper Tigers).

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement