Kringloopbedrijf IJsselmuiden ontdekt bijzondere ‘smokkelkinderwagen’ uit oorlogstijd

Met videoBij kringloopbedrijf Felix in IJsselmuiden is een bijzondere kinderwagen opgedoken, voorzien van een speciale verborgen ruimte, waarschijnlijk bedoeld als smokkelkinderwagen in de Tweede Wereldoorlog. De kringloop gaat het bijzondere vervoermiddel niet verkopen, maar doneren aan het Stadsarchief, dat maar wat blij is met de aanwinst.

2 reacties

 • H. Engel

  2 maanden geleden
  Ik ben van 1942 en wij ook een kinderwagen met zo'n ruimte onderin. Mijn broer is van 1946 en ik kan mij nog herinneren dat het heel handig was als wij een dagje weg gingen. Alles natuurlijk lopend. Onderin de kinderwagen zaten luiers, brood, drinken enz. Heel handig!
 • Thiele

  2 maanden geleden
  Dit is niet een speciale “smokkelkinderwagen”. Deze kinderwagens werden zo gemaakt, de ruimte was bedoeld om luiers en het potje mee te nemen. Zelf heb ik ook een engelse kinderwagen met zo’ n luikje.
 1. Zo reageren onze lezers op steeds extremere boerenprotesten: ‘Het laat zien dat het de boeren hoog zit’
  Lezers over
  44

  Zo reageren onze lezers op steeds extremere boerenpro­tes­ten: ‘Het laat zien dat het de boeren hoog zit’

  De boeren protesteren al dagenlang tegen het nieuwe stikstofbeleid van de overheid. De protesten worden steeds heftiger, van het in brand zetten van hooibalen langs de snelweg tot het legen van een giertank bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. De extremere protesten maken veel los bij iedereen, zo ook bij onze lezers. Lees hier een greep uit de reacties.