Kroegbaas maakt parkje van zijn terras in Kampen: ‘De lol is er wel af’

video update‘Een gesloten terras in de morgen, is een dag met veel zorgen.’ Kroegbaas Rik Vinke windt er geen doekjes om bij het horecaprotest van dinsdag in Kampen. De horeca heeft het moeilijk, kroegbazen zoals hij willen graag de terrassen weer open, zodat ze weer geld kunnen verdienen. Want: ,,De lol is er wel af.’’

 1. Zakenimperium frauderende ‘Cees biodiesel’ in Kampen bijna helemaal afgebroken
  PREMIUM

  Zakenimpe­ri­um frauderen­de ‘Cees biodiesel’ in Kampen bijna helemaal afgebroken

  In de nasleep van het Kamper biodieselschandaal is opnieuw een bedrijf failliet verklaard: ROC Kampen Exploitatie BV, de eigenaar van de containerterminal in Kampen. Daarmee is de afbraak van het op fraudegeld gebaseerde zakenimperium van Harderwijker Cees B. (52) en zijn vrouw Janine bijna compleet. Alleen Tank- en Truckcleaning Kampen BV ontspringt de dans. Daarvoor is een koper gevonden, blijkt uit het jongste faillissementsverslag over moederbedrijf C. Bunschoten Holding BV.
 2. Regionale zorgsector bereidt zich voor op het zwartste scenario ‘dat hopelijk nooit werkelijkheid wordt’
  PREMIUM

  Regionale zorgsector bereidt zich voor op het zwartste scenario ‘dat hopelijk nooit werkelijk­heid wordt’

  Stel: alle ziekenhuizen liggen vol, de ambulancedienst is overbelast, de verpleeghuizen zijn overstroomd en huisartsen moeten doodzieke mensen weer naar huis sturen in plaats van naar het ziekenhuis. Het klinkt als het scenario van een rampenfilm. En toch bereiden de regionale partijen in de acute zorg zich momenteel voor op zo’n wat-als-situatie. ,,Je móét dit oefenen.”
 3. Restaurant De Veldhoek in Heino gooit terras woensdag open: 'Spaargeld zo goed als op’
  PREMIUM

  Restaurant De Veldhoek in Heino gooit terras woensdag open: 'Spaar­geld zo goed als op’

  Wilco van Dam (30) is het zat. De eigenaar van restaurant De Veldhoek in Heino opent aanstaande woensdag zijn terras. Van Dam nam in april 2020 de Heinose horecagelegenheid over, maar vist sindsdien als startende ondernemer achter bijna elk steunpakket van de overheid. Nu het geld bijna op is, zegt hij niet anders te kunnen dan de zaak te openen. ,,Veel beloftes worden niet waargemaakt. Ik ben er helemaal klaar mee.”
 1. Tulpenfestivals van start, maar wat is er eigenlijk te zien
  Play

  Tulpenfes­ti­vals van start, maar wat is er eigenlijk te zien

 2. Moeder schaatsbroers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'
  Play

  Moeder schaats­broers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'