Volledig scherm
Kyra Selles van D66 in Kampen. © D66 Kampen

Kyra (22) uit Kampen wil Provinciale Staten in

Kyra Selles (22) uit Kampen doet een gooi naar een zetel in de Provinciale Staten van Overijssel. Ze staat op de vierde plek van de kieslijst van D66 en is daarmee de hoogst geplaatste vrouw.

Er is een realistische kans dat Selles een zetel krijgt. Op dit moment heeft D66 vijf zetels in de Staten en maakt het deel uit van de coalitie. Naast Selles staan er nog twee Kampenaren op de kieslijst: Pascal Jacobs (11) en Niels Dokter (23). Lijsttrekker is Wybren Bakker uit Diepenveen.

40 procent

Selles is een nieuwkomer in de politiek. Begin dit jaar deed ze een gooi naar een plek in de gemeenteraad van Kampen. Maar D66 kreeg niet genoeg stemmen voor een tweede zetel. Wel kreeg Selles bijna 40 procent van de stemmen die op de partij werden uitgebracht. 

Volgens Selles wordt haar band met de stad niet minder, als ze een Statenzetel bemachtigt. ,,Ik wil de binding blijven leggen”, laat ze in een verklaring weten. ,,De provincie heeft invloed op heel belangrijke thema’s als duurzaamheid en de energietransitie. Dat zijn zaken die ons allemaal aangaan, en waar ik me dus ook volop mee bezig wil houden.”