Volledig scherm
Wimfried van Kesteren met zijn Renault Alpine. Foto: Freddy Schinkel

'Levende encyclopedieën' rijden met iconische Alpine door Kampen en het Vechtdal

"Een Porsche rijd je mede door de status, in een Renault Alpine rijden alleen liefhebbers", weet Wimfried van Kesteren . "De auto moet je beleven." Zaterdag en zondag komen zo'n 20 sportauto's naar de eindejaarstoertocht die hij organiseert in Kampen en Ommen.

Zelf rijdt Renault-dealer Van Kesteren in een Alpine A610 uit 1991. "Van dit type zijn slechts 830 auto's gemaakt. Je ziet ze bijna niet rijden. Omdat het zo'n bijzondere auto is, staan er veel in garages. Voor mij is het een auto voor dagelijks gebruik, het mooiste is om er in te rijden."

Van Kesteren is aangesloten bij de Renault Alpine Club. "Je lult alleen maar over auto's. Tussen de liefhebbers zitten levende encyclopedieën, die alles weten van ieder lichtje of schakelaartje.

Meerdere keren per jaar komen de liefhebbers bij elkaar voor toertochten. Zaterdag begint de laatste van het jaar in Kampen. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de auto's op Schokland (12.30 uur) en op de Koggewerf (16.00 uur) in Kampen.

Op zondag rijden de Renaults door het Vechtdal. Liefhebbers kunnen de auto's bekijken tijdens de weekendafsluiting op Landgoed Het Laer in Ommen. De Alpines zijn er vanaf 14.30 uur.