Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar 19-jarige asielzoeker in IJssel bij Kampen

VideoTijdens de zoektocht naar een vermiste 19-jarige asielzoeker is een lichaam gevonden in de IJssel bij Kampen. Identificatie van het lichaam moet uitwijzen of het om de vermiste asielzoeker gaat.

Tegen 15.10 uur ging een groepje asielzoekers van het azc uit Dronten zwemmen in de IJssel bij Kampen. Tegen 15.10 uur ging een jongeman kopje onder, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten naar de IJssel bij Kampen.

Met boten en vanaf een brandweerwagen werd vanmiddag al gezocht naar de asielzoeker. Dit leidde nog niet naar het vinden van de drenkeling, waarna de zoektocht voorlopig werd gestaakt. 's Avonds heeft onder meer een speciaal dregteam van Urk gezocht naar de drenkeling.

Tegen 19.35 uur meldde de politie dat een lichaam was gevonden in de IJssel. Het is niet bekend wie het lichaam heeft gevonden.

Volledig scherm
Hulpdiensten kwamen vanmiddag massaal in actie voor de drenkeling in de IJssel bij Kampen. © Persbureau Meter
Volledig scherm
De brandweer zocht vanmiddag in de IJssel bij Kampen naar een persoon die er te water is geraakt. © Wim Schluter
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.