Lintje behorend bij benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Lintje behorend bij benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Kanselarij der Nederlandse Orden

Lintje voor Annie ten Hove uit Kampen

Annie ten Hove-Westendorp is koninklijk onderscheiden. De Kamperse kreeg van burgemeester Bort Koelewijn de versierselen die horen bij de Orde van Oranje Nassau.

Ten Hove leidt sinds 2000 Volharding, een muziekvereniging waar ze in 1971 lid van werd. Als voorzitter van het christelijke muziek-, tamboer- en majorettekorps is ze aanspreekpunt voor leden en externe partijen die contact hebben met de club. Binnen de vereniging vervult ze ook een organisatorisch rol en dat doet ze volgens een persbericht van de gemeente ‘met passie‘. ,,Een bevlogen vrijwilliger die voor iedereen klaar staat.’’ Ten Hove is ook betrokken bij de Combinatie Kamper Muziek Verenigingen.

Ten Hove helpt daarnaast bij het gemaal Broeken Maten dat begin deze eeuw in oude luister is hersteld door Gerrit en Herbert ten Hove. Ze helpt bij de administratie en verricht hand- en spandiensten, zoals ontvangst van bezoekers.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.