Loods van overslagbedrijf stort in bij grote brand op industrieterrein IJsselmuiden

Update & videoIn een loods op het industrieterrein van IJsselmuiden is woensdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. De loods van overslagbedrijf Edink brandde volledig uit. De oorzaak van de brand is daardoor vermoedelijk niet meer te achterhalen.

De brand in de loods brak tegen 18.10 uur uit op het terrein van overslagbedrijf Edink aan de Spoorstraat. De brandweer schaalde snel op naar grote brand. ,,Omdat er een vermoeden was dat er brand was bij een van de buren, waar kunstmest wordt verwerkt’’, aldus woordvoerder Richard Meijer van Veiligheidsregio IJsselland. Maar al snel bleek dat niet het geval.

De loods van Edink stortte door de brand volledig in. Er stonden onder meer drie heftrucks, verpakkingsmateriaal en andere goederen in opgeslagen. In de wijde omgeving waren enige tijd donkere rookwolken te zien.

Tegen 18.40 uur was de situatie onder controle en werd het sein brand meester gegeven. Vervolgens kon de brandweer beginnen met de nablussen. De brandweer zette daarvoor een kraan in om beter bij de brandhaarden te komen. Zij waarschuwde dat door het gebruik van de kraan de rookontwikkeling kan toenemen.

Mensen die in de rook zaten, werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit te zetten. Bij de brand is volgens Meijer geen asbest vrijgekomen. Het nablussen duurde volgens hem zeker tot negen uur.

Twee jaar geleden ging in dezelfde straat van het industrieterrein ook al een loods in vlammen op.

Volledig scherm
De brandweerlieden overleggen tijdens de brand op het industrieterrein in IJsselmuiden. © Foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
De loods op het industrieterrein van IJsselmuiden stortte tijdens de brand in. © Stefan Verkerk / News United
Volledig scherm
De brand in IJsselmuiden is ook vanuit Kampen te zien. © De Stentor
Volledig scherm
De brand in IJsselmuiden is ook vanuit Kampen te zien. © De Stentor