Volledig scherm
PREMIUM
Inloop en informatiedag in 2017 voor mogelijke nieuwe bypassbewoners bij het Reevediep (Reevedorp) bij Kampen. Virtueel kunnen zij in het toekomstige dorp kijken. © Freddy Schinkel

Loop mee door bypassdorp Reeve (in 2028!) bij Kampen

Hoe ziet het toekomstige dorp Reeve eruit? De Stentor maakte in 2014 een virtuele wandeling door het bypassdorp bij Kampen. Ga nog een keer mee naar 2028!

,,Pas op!”, roept een tiener op een net iets te grote zeilboot. Het is lekker weer en dat heeft heel wat recreanten naar het Reevediep getrokken. Eenmaal door de smalle, kale schutsluis valt het nog niet mee om ons motorbootje naar één van de haventjes bij het dorp te manoeuvreren. Bertus staat al te zwaaien. Hij was in 2018 een van de eerste bewoners van het dorp en is vandaag de gids.

Onwerkelijk

Het geeft een bijzonder gevoel, zo hoog boven de rest van de wereld. Achter het station is de toren van de Bovenkerk in de Kamper binnenstad goed te zien. Bijna onwerkelijk is de gedachte dat hier jaren geleden nog een stel koeien liep te grazen. ,,Machtig mooi hè”, zegt Bertus met onvervalst Kamper accent.