Volledig scherm
De crossmotor van de 21-jarige man uit Kampen werd in beslag genomen. © Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Man (21) opgepakt na crash met minicrosser bij bizarre achtervolging in Kampen

De politie heeft een 21-jarige man opgepakt na een opvallende achtervolging door Kampen. De verdachte scheurde met een kleine crossmotor door de binnenstad in de hoop de agenten af te schudden. En dat bleek niet zonder reden.

De politie zag de man op de minicrosser rijden nabij een park. De bestuurder droeg geen helm en zijn voertuig was niet voorzien van een kenteken. Maar toen de politie hem wilde controleren, ging de motorrijder er vol gas vandoor.

Wat volgde was een achtervolging. Daarbij reed de verdachte via het park de binnenstad van Kampen in. Maar op zijn tweewieler kwam hij niet verder dan de Oudestraat; daar ging de man door een mislukte remactie onderuit. Hij besloot er vervolgens rennend vandoor te gaan. 

Drugs

Op aanwijzing en met behulp van burgers kon de verdachte, een 21-jarige man uit Kampen, even verderop worden aangehouden. Daar bleek uit een speekseltest dat de man vermoedelijk drugs had gebruikt. Bovendien had hij geen motorrijbewijs.

De man kreeg uiteindelijk drie bekeuringen, meldt de politie. Daar kan nog een vierde bij komen als uit de bloedproef blijkt dat de man inderdaad onder invloed van drugs reed. De motorfiets is in beslag genomen.

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’