ANP
Volledig scherm
© ANP

Man uit Nagele (24) veel te hard met auto van pa

Veel te hard rijden in de auto van zijn vader. Daar kwam een 24-jarige man uit Nagele niet mee weg. De politie haalde hem van de weg bij Kampen. 

 1. Gemeenten verliezen greep op sociale woningbouw, waarschuwt Kamper wethouder
  PREMIUM

  Gemeenten verliezen greep op sociale woningbouw, waarschuwt Kamper wethouder

  De bouw van betaalbare woningen in Kampen komt zwaar onder druk te staan doordat de stad zelf te weinig gronden bezit in de uitbreidingsgebieden. Die zijn grotendeels in handen van projectontwikkelaars, die vooral geïnteresseerd zijn in dure twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. „Gemeenten hebben weinig meer in te brengen als het gaat om wat ze willen bouwen”, stelt wethouder Albert Holtland vast. „Wij moeten op dit moment op de knieën bij de projectontwikkelaar”.
 2. Tientallen nieuwe seniorenwoningen in IJsselmuider Sonnenbergkwartier
  PREMIUM
  1

  Tientallen nieuwe seniorenwo­nin­gen in IJsselmui­der Sonnenberg­kwar­tier

  Pal tegen de dorpskern van IJsselmuiden worden in het Sonnenbergkwartier vanaf volgend jaar 50 nieuwe woningen gebouwd. Volgens het stedenbouwkundig ontwerp gaat het om 42 appartementen en 4 twee-onder-één kap woningen. Verder is in het ontwerp rekening gehouden met de nieuwe kerk die de Hersteld Hervormde Gemeente er wil bouwen. Ook worden een paar verkeersknelpunten rond het Kulturhus en de openbare basisschool Wonderwijs opgelost.