Volledig scherm
PREMIUM
De metamorfose van de Koggewerf in Kampen verloopt stroef. © Freddy Schinkel

Maritiem Erfgoed Centrum is op korte termijn onhaalbaar in Kampen

De metamorfose van de Koggewerf in een Maritiem Erfgoed Centrum (MEC) verloopt met horten en stoten. Voeg daar het gemeentelijk miljoenentekort en interne strubbelingen aan toe en er is reden genoeg voor Kampen om ambities bij te stellen.

Een trekpleister waar het maritieme verleden van de Hanzestad tot leven komt en waarvoor toeristen entree moeten betalen? Dat beeld van het MEC heeft burgemeester Bort Koelewijn inmiddels uit zijn hoofd gezet. ,,De ambitie is bijgesteld", zegt hij over een volwaardig MEC op korte termijn. ,,Het wordt eerst meer een verrijkte Koggewerf met een mooie programmering.”

  1. Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen
    PREMIUM
    video

    Organist Luuk (16) uit Dalfsen neemt zijn eerste cd op: in Bovenkerk in Kampen

    De Bovenkerk in Kampen doemt in de verte langzaam maar zeker op. Op een sombere, grijze dag zorgt de orgelmuziek van de kerk voor toch nog wat kleur in de stad. Grote kans dat je op een willekeurige dag in mei de kunsten van Luuk Schuurman door de straten hebt horen klinken. De organist uit Dalfsen nam in Kampen namelijk zijn eerste cd op. Dat op 16-jarige leeftijd. ,,Ik dacht dat het een grapje was.’’