De metamorfose van de Koggewerf in Kampen verloopt stroef.
Volledig scherm
PREMIUM
De metamorfose van de Koggewerf in Kampen verloopt stroef. © Freddy Schinkel

Maritiem Erfgoed Centrum is op korte termijn onhaalbaar in Kampen

De metamorfose van de Koggewerf in een Maritiem Erfgoed Centrum (MEC) verloopt met horten en stoten. Voeg daar het gemeentelijk miljoenentekort en interne strubbelingen aan toe en er is reden genoeg voor Kampen om ambities bij te stellen.

Een trekpleister waar het maritieme verleden van de Hanzestad tot leven komt en waarvoor toeristen entree moeten betalen? Dat beeld van het MEC heeft burgemeester Bort Koelewijn inmiddels uit zijn hoofd gezet. ,,De ambitie is bijgesteld", zegt hij over een volwaardig MEC op korte termijn. ,,Het wordt eerst meer een verrijkte Koggewerf met een mooie programmering.”

  1. Rijinstructeur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’
    PREMIUM
    video

    Rijinstruc­teur Rudolf (73) uit Wezep houdt het na 55 jaar lessen voor gezien: ‘Het is echt een prachtig vak’

    Rudolf Visser leerde Wezep en omstreken rijden. Hij nam het bedrijf over van zijn vader, maar houdt het nu - na 55 jaar op de bijrijdersstoel - voor gezien. Duizenden mensen had de 73-jarige Wezeper naast zich zitten, honderdduizenden kilometers moet hij afgelegd hebben. ,,Het is echt een prachtig vak’’, zegt hij. ,,Ik heb alles meegemaakt wat je kan bedenken.’’ Voor de Stentor rakelt hij een rits anekdotes op.