In de kringloopwinkel aan de Ambachtsstraat in Kampen zijn met tape vakken op de grond aangegeven zodat mensen voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
In de kringloopwinkel aan de Ambachtsstraat in Kampen zijn met tape vakken op de grond aangegeven zodat mensen voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. © Foto Freddy Schinkel

Meeste kringloopwinkels in de polder gesloten, kringloopwinkel in Kampen en Lelystad wel open

Waar de meeste kringloopwinkels in de polder de deuren vanwege het coronavirus gesloten houden, draaien Het Goed in Lelystad en Kringloop Kampen wél gewoon door. ,,Juist nu proberen we er voor de mensen te zijn die het moeilijk hebben. Zodat ze ook nu een wasmachine kunnen vervangen bijvoorbeeld’’, zegt algemeen directeur Henri Bouwmeester.

‘Na een spoedoverleg hebben wij er, met pijn in ons hart, voor gekozen om ook onze winkel voorlopig te sluiten.’ Dit schrijft het team van Kringloopwinkel It’s op De Noord in Dronten op Facebook. En hij is niet de enige. Ook de deuren van Kringloop Bant, de drie kringloopwinkels van Stichting De Groene Sluis in Lelystad, Kringloop Felix in IJsselmuiden, Het Goed in Emmeloord en Kringloopwinkel Waypoint op Urk blijven dicht. Bij een enkeling kunnen nog wel goederen aangeleverd worden, maar in veel gevallen is ook dat vanwege de coronacrisis stil gelegd.

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.