Meisje (6) dat onder grasmaaier kwam nog altijd ernstig gewond, bestuurder blijft verdachte

videoHet 6-jarige kind dat woensdag op een grasveld in Kampen ernstig gewond is geraakt bij een ongeval met een grasmaaier, is een leerlinge van basisschool Villa Nova in Kampen.  

Dit heeft de politie donderdagmiddag bevestigd. De toestand van het meisje blijft onveranderd ernstig, volgens de politie. 

De 29-jarige man uit Kampen die de grasmaaier bestuurde werd woensdag aangehouden maar mocht na verhoor weer naar huis. ,,Hij blijft verdachte. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre hij schuld heeft aan het ongeval. Het Openbaar Ministerie zal naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek een beslissing daarover nemen'', aldus woordvoerder Nanda Redder.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Het 6-jarige meisje kwam door nog onbekende oorzaak onder de grasmaaier terecht. © GinoPress B.V.

Zorg

Hoe het meisje onder de maaier terecht kwam, is nog onduidelijk. Bij basisschool Villa Nova startte donderdagmorgen met een bijeenkomst voor ouders en het personeel. Daarbij was onder meer maatschappelijk werk betrokken. ,,Onze prioriteit is de zorg voor leerlingen en collega's die iets van het ongeval hebben meegekregen", zegt Rudi Meulenbroek, directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Kampen. ,,Ouders wilden met name weten wat ze kunnen doen als hun kind niet meer praat of nachtmerries krijgt."

Volgens de directeur  zijn amper vragen over het ongeluk zelf gesteld. ,,De politie doet onderzoek naar de oorzaak. Dat wachten wij af", stelt Meulenbroek. ,,Dan wordt mogelijk ook de vraag gesteld of dit ongeluk voorkomen had kunnen worden." 

Schoolreisje

In de klassen werd het ongeval ook besproken. ,,Je merkt dat kinderen flexibel zijn", aldus Meulenbreuk. ,,Na verloop van tijd willen zij weer verder. Volwassenen redeneren meer." Schoolreisjes die voor vandaag gepland stonden zijn afgelast. ,,De reisjes door laten gaan vinden wij ongepast, en meerderen met ons."

Volledig scherm
Het grasveld in de Kampense nieuwbouwwijk Onderdijks. De lijnen markeren de plek waar woensdagochtend een 6-jarig meisje zwaargewond raakte bij een ongeluk met een grasmaaier. Op de achtergrond basisschool Villa Nova. © Foto Freddy Schinkel